Aan de gracht beurs handelsspel


Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 04:06
Geschreven door: EvG

Subkamp Aan de Gracht heeft een ludieke spel bedacht, het Aan de gracht beurs handelspel. Subkamp Aan de gracht is een subkamp voor explorers waar een spel aan de gang is tijdens Nawaka, het beurs handelsspel (VOC) spel.

Hoe werkt het spel?

Tweeënvijftig groepen doen mee aan het spel en hebben een A.D.G.-bankpas gekregen. Hiermee kunnen ze kopen en verkopen van aandelen. De explorers kunnen hun saldo checken bij een corso genaamd “Jane” als de bank niet open is. Het handelspel heeft ook een munteenheid, dit wordt de Tit-coin genoemd. (Trots, inzet en toewijding). Subkamp-medewerkers lopen rond met cheques waarmee ze Tit-coins kunnen uitschrijven. Voorbeeld: De nachtburgemeester wil vragen of het stiller kan zijn bij een groep in ruil voor Tit-coins.

Doel van het handelsspel?

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk aandelen op de bank te hebben om tijdens of aan het eind van Nawaka op leuke goederen/privileges te kunnen bieden. Je ziet ook dat er groepen steeds fanatieker in worden. Met programma-activiteiten wil men graag winnen en/of de subkampstaf in de watten leggen om zo aan aandelen te komen. Zoals een groep die graag nieuwe laarzen wilde kopen voor de nachtburgemeester, omdat de zijne kapot waren. 

Koersen?

Er zijn verschillende koersen, elke dag kunnen de aandelen anders zijn: 

Aandelen die er gekocht/verkocht kunnen worden zijn: - Weertjes: het weer – Gamblers: Gokken -Komkommer: Niet belangrijk nieuws – Grachtjes: Hoe de subkampstaf het ervaart – EBX-index: zijn de echte beurskoersen. – Make war not love: Nog nader in te vullen. 

Wat er op Nawaka gebeurt heeft invloed op de koersen. Regelmatig worden er veilingen gehouden. Eén van de privileges die geveild werd, was van Marieke die ontbijt op bed kwam brengen of eten met één van de ouwehoeren.

Succes!

Op het eind van Nawaka wordt er een grote veiling gehouden. Explorers kunnen dan bieden op decoraties/spullen die tijdens Nawaka gebruikt zijn in het subkamp. Het is een ludiek spel waar iedereen nu al enthousiast over is. Je kan zeggen dat subkampstaf en explorers van subkamp Aan de gracht nu al trots zijn op de inzet en toewijding van medewerkers en explorers.

ZEEWOLDE WEERBERICHT